Wat heb je precies aan een gedegen makelaar? Meer dan je denkt!

Binnen de wereld van de huizenverkoop en woningaankoop is de makelaar een manusje-van-alles. Makelaarskantoren worden in dit proces ingezet om de verkoop en aankoop zo goed mogelijk te begeleiden voor hun cliënt(en). Toch zijn er tal van woningeigenaren of potentiële kopers, die ervoor kiezen om een woning te kopen of verkopen zonder tussenkomt van de makelaardij. Waarom? De meest gangbare gedachte achter deze keuze is de idee dat woningmakelaars alleen maar veel geld kosten en financieel niets opleveren. In dit artikel leggen we uit waarom deze gedachtegang een misverstand is. Mocht je plannen hebben om je huis te gaan doorverkopen of sta je aan de drempel van je eerste eigen huis kopen? Kies dan voor het inschakelen van een makelaarskantoor om alles soepel te laten verlopen en aan het eind van de rit geld te besparen!

Een makelaar is dé lokale woningspecialist op wie je kunt bouwen!

Een van de grootste meerwaarde van een makelaar inschakelen is dat deze woningexpert in de regio alles weet over de ideale huizenprijzen, beschikbare woningen en de situatie op de huizenmarkt in zijn algemeenheid. Hierdoor heb je de garantie dat je iemand inhuurt die een goede woning voor je kan uitzoeken of jouw woning snel kan verkopen, en die je van de juiste tips en adviezen kan voorzien.

Makelaarskantoren weten exact hoe ze jouw woning kunnen promoten

De regionale kennis die plaatselijke makelaarskantoren hebben is ook van belang om, als je je huis gaat verkopen, goed p.r. te regelen. Ervaren woningverkopers weten op welke websites ze woningen te koop moeten zetten om zo een zo groot mogelijk potentieel koperpubliek te bereiken. Ook kan een verkoopmakelaar je helpen om goed fotomateriaal van je woning te maken, zodat jouw vastgoed beter voor de dag komt en sneller wordt verkocht. Natuurlijk gebruiken makelaarskantoren niet alleen het internet een fotomateriaal als methoden om huizen te verkopen, maar zetten ze nog meer bronnen en middelen in om tot snelle woningverkoop voor een mooie prijs te komen. Goede professionals uit de makelaardij plaatsen bijvoorbeeld advertenties in huis-aan-huisbladen en gebruiken hun lokale netwerk om woningen sneller en voor een passende prijs van de hand te kunnen doen. Wil je jouw pand, of het nu een woning, loods of bedrijfspand is, snel kunnen verkopen? Dan kun je in feitelijke zin niet om de makelaardij heen.

Als je een koopwoning zoekt...

Woningen verkopen via een makelaarskantoor heeft veel voordelen, maar dat geldt natuurlijk ook voor het inschakelen van de makelaardij als je een woning wilt gaan aanschaffen. Hiervoor kun je de ervaring en kennis van een aankoopmakelaar benutten. Aankoopmakelaars helpen je bijvoorbeeld bij het afdingen van de aankoopsom, assisteren bij bezichtigingen en kunnen mankementen in woningen snel detecteren. Tel uit je winst!

Wilt u graag meer informatie? Bezoek dan de website van De Bree makelaars.

Delen