Is makelaar worden iets voor jou?

Weet jij nog niet welk beroep je later wilt uitoefenen, of ben je jouw huidige baan zat? Omscholen tot een verkoper van huizen is altijd mogelijk. Werken bij een makelaardij of er zelf een starten is een bijzonder goede optie. Wil je weten of dit beroep iets is voor jou? In dit blogartikel hebben wij alle voordelen van het werken bij een makelaardij op een rijtje gezet.

Lekker divers
Als makelaar is geen enkele dag hetzelfde. Ben jij iemand die variatie nodig heeft om gemotiveerd te blijven? Dan is dit beroep ideaal. De ene dag show mensen hun droomhuis en de andere dag ben je overleg met de verkoop van een woning. Je werkt zowel op locatie, als op kantoor! Voor iemand die een diverse werkweek nodig heeft, is dit het ideale beroep. Je weet op maandagochtend nooit hoe de rest van de week zal verlopen.

Mensenwerk
Voor dit beroep moet je niet alleen van nature een goede babbel hebben, ook moet je goed met mensen kunnen omgaan. Er wordt veelal gedacht dat werken bij een makelaardij simpelweg een verkoopbaantje is, maar je moet heel wat mensenkennis hebben om de juiste woning te kunnen aanbieden. Krijg jij energie van menselijk contact en vind je het leuk om met mensen te werken? Dan is deze baan ideaal voor jou. Je geniet samen met de kopers van een geweldig moment wanneer zij hun droomhuis hebben gevonden.

Je zet jouw eigen limiet
Zeker wanneer je voor jezelf begint en een makelaardij start, heb je het hef in eigen hand. Hierdoor stel je ook zelf jouw limiet in. The sky is the limit en je bepaalt zelf hoeveel woningen je aanneemt voor de verkoop. Je hebt enorm veel groeimogelijkheden en het harde werken wordt uiteindelijk altijd beloond.

Expertise
Ook kun je binnen dit beroep een expertise opbouwen. Heb jij bijvoorbeeld een voorkeur voor bedrijfspanden voor grote bedrijven of heb jij een passie voor klassieke stadspanden? Je kunt een expertise opbouwen en zo verkoper worden voor een niche. Zo bouw je een exclusief klantenbestand op van mensen die speciaal zoeken naar de woningen die jij aanbiedt.

Denk jij na het lezen van de bovenstaande voordelen van het werken bij een makelaardij, dat dit wel bij jou past? Waar wacht je dan nog op? Je kunt op ieder moment van jouw leven de keuze maken om te veranderen van baan of te starten met een studie. Leer de fijne kneepjes van het vak en ga werken bij een makelaardij. Je geniet van een bijzonder diverse baan, waar hard werken altijd loont.  

Delen